Újratervezés

Mint amikor az autóban ülsz, elvéted az úti célod és megszólal a gps: újratervezés. A belső hangod is ezt súgja füledbe, tervezd újra, de félreértelmezve azt hallod, hogy kezdd újra… Elterveztél valamit és a végeredmény, valami teljesen mássá alakul, mint amit elvártál. Legtöbbször az elvétet cél az, ami arra ösztönöz, kezdd újra. Az elmélet itt is az, ha nagyobb erőbedobással, célirányosan haladsz az elképzeléseid irányába, akkor az eredményeid jelzői is többet, jobbat mutatnak.

Milyen sokan, újra és újra ugyanazt kezdik el és ugyanoda jutnak vissza. A félreértelmezett belső gps alapján haladnak, lendületesen és motiválva, bízva és még sorolhatnám a pozitív jelzőket, de ugyanazon az úton haladni, ugyanazok a táblák mentén, ugyanoda jutnak még ha hamarabb is, de ugyanúgy nem fogja elnyerni tetszésüket a végeredmény. Újrakezdeni azt jelenti, hogy ugyanúgy nem fog tetszeni, mert ugyanazokat az utakat járod, ugyanazokkal a régi elméletekkel.

Újratervezés az, ami meghozza a várt eredményt. Mindenki valamilyen elképzelés alapján éli az életét, még ha a legjobb szándékkal is, de szentírásnak veszi az elképzeléseit a kezdésről és a befejezésről. Haladnak az életútjukon, de ha ragaszkodnak a felállított szabályaikhoz, akkor rendszerint, ugyanazzal szembesülnek, mert más az elképzelés és más a kivitelezés. Nagyon sokaknak jók az elméleteik, de amikor éles helyzetről van szó, képtelenek alkalmazni, ezért az ismert utcákat követik, mert azt ismerik. Az ismeret az, ami vezérli őket, mert ott elmondhatják, rutinosak.

Mert az ismeretlen veszélyeket és kockázatokat rejt és rutintalan zöldfülűséget. Az újrakezdés az ismert utak újra járását takarja, de az újratervezésbe beletartoznak olyan ismeretlen utcanevek és táblák is, amik a meggyőződésed ellentétei is lehetnek akár és azt is, hogy ezeken az utcákon, még nem vagy elismerve. Ha valami más mint amit elfogadsz, ami akár kellemetlen érzésekkel és pillanatokkal is jár, lehetséges, hogy az elvárt céljaidat fogja támogatni. A belső gps-edet követve, olyan helyekre is eljuthatsz ami ismeretlen számodra, de ha megismered, közelebb kerülsz az álmodhoz és az elismerésedhez is. Merj újat tanulni, merj újat meghallani, mert idővel lesz belőled rutinod és utólag fognak elismerni.

Ha megfordult valaha is a fejedben, hogy újra szeretnéd kezdeni az életed, verd ki a fejedből, mert lehetetlen. A gps is a mostani helyzetből mutatja a számodra legideálisabb utat. Ne akarj időutazó lenni, mert semmi nem lesz ugyanolyan, mint ami volt. Az élet változik, fejlődik, átalakul, ennek ellenére mégis azt érzed, hogy mindig ugyanaz történik veled, mert nem haladsz a változással. Figyelj oda magadra, gondolataidra, érzéseidre, mert mindent megsúgnak. Azt is, miért legyél elégedetlen, de azt is, miért legyél elégedett.

Ha nem vagy elégedett, figyelj oda azokra a „belső hangokra”, amik azt mondják, hogy lehetséges újratervezni és hogyan lehetséges eljutni oda, ahová szeretnél, onnan, ahol most vagy. Ezek a hangok felerősödnek és egyre egyértelműbbé válik az elvárt is. Mert képtelenség eltévedni, ha tudod honnan indulsz, hová tartasz, és másképp is használod saját magad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük