Hogyan maradj optimista?

Amikor valaki elveszíti az önbizalmát, már nincsenek céljai, egy kicsit meghal. Pedig ez hiba, hisz sokkal ügyesebb és értékesebb ember vagy, mint azt valaha is gondoltad volna!

1. Bízz magadban! Tudnod kell, hogy sokkal több mindenre vagy képes, mint azt az adott pillanatban gondolod. Ha tényleg eldöntötted, mit akarsz és folyamatosan teszel az eléréséért, sikeres leszel.

2. Tartsd magad magas érzelmi szinten! Teljesen más gondolatok jönnek elő ilyen állapotban, ami megoldásokat ad, és jobbnál-jobb ötleteket juttat az eszedbe.

3. Gondolkodj pozitívan! Az optimista és a pesszimista ember között az a lényeges különbség, hogy a pesszimista alacsony érzelmi szinten van. Az optimista sokkal nehezebben süllyed olyan állapotba, hogy stresszessé váljon.

4. Keresd a pozitív emberek társaságát! Egy ilyen környezetben visszanyered az önbizalmadat és újra aktívnak érzed magad.

5. Ne higgy el mindent! Sajnos rá kellett jönnünk, hogy sok minden nem úgy van, ahogy mondják, vagy amilyennek mutatják. Rengeteg tragédia származott abból, hogy emberek, akiknek kihasználták a hiszékenységét, elveszítették a vagyonukat, egzisztenciájukat.

6. Ne spórolj a dicséretekkel! Érdekes megfigyelni, hogy akinek kicsi gyereke van, mennyire figyel, hogy mindent megdicsérjen, amit a gyerek csinál. Majd eltelik 10-15 év, és már töredéke az a dicséret, amit kap a gyerek. Pedig éppen olyan fontos lenne továbbra is megdicsérni, de valahogy nem áll rá a szánk. Használj ki minden lehetőséget, hogy másokat megdicsérj! MEGÉRI!

7. Kapcsolódj ki! Igenis mindenkinek szüksége van pihenésre, feltöltődésre. Kellenek olyan percek, órák, napok, amikor saját magaddal törődsz és kikapcsolódsz.

8. Mindig kreálj valamit! Nagyon sok nyugdíjas azért épül le néhány év alatt, amikor nyugdíjba megy, mert nem kreál tovább. Pedig az ember alapvető természete, hogy létrehozzon dolgokat. Amíg értelmes munkát végez, vagy olyan tevékenységet, ami leköti a figyelmét, addig nincs sok problémája. Amikor valaki abbahagyja a teremtést, megszűnik létezni. Érd el, hogy mindig valamilyen értelmes dologgal foglalkozz!

9. Soha ne add fel! Mostanában nagyon sokan, ha valamilyen akadályba ütköznek, hamar feladják. Pedig sok esetben csak egy kicsit több kitartás kellene, és máris sikeres lehetne az akció. Minél nagyobb a küzdelem, hogy valamit elérjünk, annál jobban fogjuk becsülni magunkat.

10. Legyél a saját szerencséd kovácsa! Ha nem hibáztatsz másokat, és nem másoktól várod el, hogy tegyenek valamit, sokkal jobban fogod érezni magad. Amit te találsz ki és te hajtasz végre, arra mindig büszke leszel. Ne félj kezdeményezni.

Ezek egyike sem kíván emberfeletti erőt. Bízz magadban és légy mindig optimista!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük