Támogató meggyőződések

25 támogató meggyőződés, amitől sikeresebb és boldogabb leszel. Ezek mindegyike erőteljesen támogat Téged, segít felvállalni a felelősséget az életedért, egyúttal megerősít abban, hogy az életedet valóban Te irányítod. Írd fel őket magadnak valahová, vagy nyomtasd ki ezt az írást, és építsd be ezeket az hiedelmeket a saját életedbe! Ha ezt megteszed, felkészülhetsz a pozitív változásokra.

1. Az életemet én irányítom

Az egyik legfontosabb meggyőződés – ha ezt felismered, a kezedbe veheted végre az életed irányítását. Segít megszabadulni attól a hiedelemtől, hogy a körülményeid vagy mások határozzák meg az életed, képessé tesz arra, hogy megváltoztasd a helyzeted.

2. Jól ismerem önmagam

A saját képességeiddel, korlátaiddal, tulajdonságaiddal, hiedelmeiddel és meggyőződéseiddel, erősségeiddel és gyengéiddel tisztában kell lenned, ha sikeres és boldog akarsz lenni. Önmagad megismerése egy hosszabb folyamat, ez a meggyőződés ezt a folyamatot segíti elő.

3. Képes vagyok megváltoztatni a körülöttem lévő dolgokat.

A környezeted igen jelentős részét igenis képes vagy megváltoztatni, beleértve az otthonod, a munkahelyed, a baráti körödet, a párkapcsolatodat is. Határozottabb, erőteljesebb egyéniséged lesz ettől a meggyőződéstől.

4. A kudarc számomra visszajelzés, amelyből tanulok

Sokan azért nem sikeresek, mert félnek a visszautasítástól és a kudarctól, holott a sikeres és boldog emberek élték át a legtöbb kudarcot – pont ettől olyan sikeresek. A kudarc valójában nem más, mint visszajelzés, ez mutatja meg a helyes utat a céljaid felé.

5. Fontos vagyok saját magamnak

Szoktál magadról lemondóan beszélni? Voltál már olyan helyzetben, amikor már semmi sem érdekelt? Ezeket sürgősen be kell szüntetned, hiszen ha saját magadat nem tudod rendbe tenni, más elvárásoknak sem tudsz majd megfelelni. Te vagy a legfontosabb a világon.

6. Időt fordítok arra, hogy magammal foglalkozzak

Sok mindennel töltesz időt a mindennapokban. Vajon magadra is elegendő időt szánsz? Ne ringasd magad abban a hitben, hogy a személyes fejlődés magától megtörténik. Tenni kell érte, s ez időbe telik, azonban nagyon-nagyon megéri ez a befektetés. Ha megteszed, más területeken is érezni fogod a jótékony hatását.

7. Hajlandó vagyok cselekedni a céljaimért

Fontos a belső egyensúly, a ráhangolódás, a jövő megtervezése, a célkitűzés – de mindezekkel önmagukban nem sokra mész. A világot fizikai tettekkel, cselekvéssel irányíthatod, nem mással.

Tipp: Használj olyan célkitűzési technikákat, amelyek a cselekvés közben is támogatnak

8. A pozitív eseményekre fókuszálok

Az, hogy mit látsz, attól függ, honnan nézed. Egy esemény az életedben lehet pozitív vagy negatív. Vedd észre a problémákat és elemezd ki őket, ezek után azonban egy pozitív szemlélettel tudsz fejlődést elérni. Ha ebben jó vagy, a negatív eseményeknek is képes leszel meglátni a pozitív vonatkozását.

Tipp: Járj utána, milyen nézőpontokat határoz meg az NLP!

9. Elfogadom azt, amit nem lehetséges megváltoztatni

Nem érdemes olyan dolgok ellen küzdeni, amelyek ellen semmi, vagy minimális az esélyed. Ha alaposabban szemügyre veszed a helyzeted, valószínűleg megtalálod azt a megoldást, amelyet sokkal könnyebben megvalósíthatsz.

10. Jót akarok az embereknek

Ha a viselkedésed másoknak is a hasznára válik, akkor nem csak jobb érzéssel töltenek majd el a mindennapok, hanem számíthatsz mások támogatására is. Ha megköszönik, amit tettél, az sokszor többet jelent, mintha hasznod lenne belőle, és az is nagyszerű érzés, ha csupán Te tudod azt, hogy valakinek segítettél. Tipp: Segíts valakinek úgy, hogy az ne vegye észre!

11. Tudom, hogy mit akarok

Alapvető meggyőződés. Tudnod kell, mit akarsz. Ha nem tudod, hova indultál, sosem fogsz megérkezni. Végezz el egy alapos célkitűzést, ha az elmúlt fél évben még nem tetted meg!

12. Tisztában vagyok a belső értékrendemmel

Ha nem vagy azzal tisztában, mi az, ami fontos számodra az életben, honnan is tudhatnád, hogy mi az, amit akarsz? Célszerű meghatározni a személyes értékrended, és ezt mindvégig szem előtt tartani.

13. Folyamatosan fejlesztem magamat

A világot a változás irányítja, a pozitív változást úgy hívjuk: fejlődés. Folyamatosan fejlesztened kell önmagad, így nem csak elégedett leszel, de mások és önmagad számára is hasznos erőforrássá változol.

14. Egészséges vagyok és odafigyelek, hogy az is maradjak

Az egészség minden pillanatban a legfontosabb értékeid közé tartozik. Ha nem vagy egészséges, nem tudsz helyt állni az élet különböző területein. Tudatosan is jó erre odafigyelned.

15. Az emberi kapcsolataim gazdagok és tartalmasak

A világon nem csak Te létezel, valódi eredményeket és valódi boldogságot csak más emberekkel együtt érhetsz el. Törekedj arra, hogy minél több emberrel kerülj kapcsolatba, s ezek a kapcsolatok legyenek valóban tartalmasak és értékesek, hogy számíthassatok egymásra, ha szükségessé válik a támogatás. Tipp: Tanulj kommunikációt!

16. Kitartó vagyok

Bizonyos dolgok hosszabb távon valósulhatnak meg. Képesnek kell lenned arra, hogy az ilyen célok esetén folyamatosan cselekedj, és ne add fel, ha az eredmények még nem valósultak meg 100 százalékosan.

Tipp: Különböző motivációs technikákkal is elérheted ezt, mint a célkitűzés egyes fajtái.

17. 100%-osan felelős vagyok az életemért

Soha ne próbáld meg eltaszítani magadtól a felelősséget. Más emberek is felelősek, de ők a saját döntéseikért és tetteikért. Ha valami nem sikerült a Te életedben, annak Te vagy az oka. Ha teszel a változásért, mert tudod, hogy Neked kell tenni, akkor a felelősséggel együtt a sikert is magadra vállalod.

18. Ha valamit csinálok, akkor azt jól csinálom

Van, amivel megéri foglalkoznod, és bármi legyen is az, csináld a legjobban, a leghatékonyabban, teljes odaadással. Ha a kisebb feladatokat is így oldod meg, abból tanulhatsz sok olyan dolgot, amit máshol nem tudnál meg. Ha valami tehát megérdemli azt a figyelmet, hogy foglalkozz vele, annak úgy van értelme, ha teljes fókuszt adsz neki.

19. Egyenrangú vagyok minden más emberrel

Ne gondold azt, hogy más emberek nálad kevesebbet érnek. Soha ne becsülj le senkit, csak azért, mert másképpen él, gondolkodik, vagy viselkedik, mit Te. Az sem számít, ha társadalmilag, vagy jövedelmi szinten vagy bármely más szempontból egy alacsonyabb rétegbe tartozik nálad. Bizonyos élethelyzetben ezek az emberek eredményesebbek, mint Te. Megfelelő hozzáállással tanulhatsz tőlük. Soha ne hidd azt, hogy valaki értékesebb nálad, csupán azért, mert jobbak az eredményei, sikeresebb vagy boldogabb. Te is képes vagy ugyanarra a viselkedésre, és mivel mindenki más körülmények közé születik, mindenkinek különböző utakat kell végigjárni a sikerig. A sikeres és boldog emberektől azonban sokat tanulhatsz, így Te is könnyebben boldogulhatsz az életben és hamarabb elérheted, amire vágysz.

20. Képes vagyok arra, hogy pénzt keressek

Ha több pénzt akarsz magadnak vagy a szeretteidnek, akkor energiád, időd és figyelmed egy részét erre kell fordítanod. Minden felnőtt ember rendelkezik olyan képességekkel, amelyekkel növelheti a pénz mennyiségét az életében. Te sem vagy kivétel. Vannak azonban, akik különböző mentségeket felhozva nem használják ki ezt a lehetőséget. Képes vagy annyi pénzt keresni, amennyire szükséged van.

21. Megérdemlem, hogy bőségben éljek

A bőség – legyen annak természete bármilyen – mindenkinek jár, aki hajlandó érte tenni. Akármit is tettél a múltban, elérheted a bőséget, hiszen ha teszel érte a jelenben, akkor megérdemled azt, hogy a jövőben bőségben élj.

22. A fontos dolgokat előtérbe hozom, a feleslegeseket elhagyom

Ha teljes figyelemmel és odaadással akarsz azokkal a dolgokkal foglalkozni, amelyek valóban fontosak az életedben, akkor el kell hagynod azokat a tevékenységeket, amelyek nem igazán hajtanak igazi hasznot számodra.

Tipp: Az időgazdálkodás egyik alappillére ez az meggyőződés. Tanulj időgazdálkodást, hogy beépüljön ez a meggyőződés.

23. Az embereknek szüksége van rám.

Értékes ember vagy, aki ha nyitott mások felé, akkor nagy segítséget jelenthet ezeknek az embereknek. Akkor is fontos vagy másoknak, ha ők ezt nem mondják. Ha azt akarod, hogy valóban szükségük legyen Rád az embereknek, akkor segíts nekik minél többször önzetlenül.

24. Őszinte és nyitott vagyok másokkal.

Bizonyos helyzetekben udvariasságból nem mondjuk meg nyíltan a véleményünket másoknak, és ez így van rendjén. A fontos és közeli kapcsolatokban azonban az őszinteséggel tartozol a másik embernek. A nyitottságra ugyanúgy szükséged van: Vedd észre azokat a helyzeteket, amikor valakivel kapcsolatba kerülhetsz, és légy kezdeményező és befogadó is ilyenkor.

25. A döntéseimet a megfelelő időben hozom meg.

Kerüld azokat a döntéseket, amikor egy külső tényező kényszerít azonnali elhatározásra. Ne feledd: Te vagy az irányítója saját életednek. Ugyanakkor, ha egy valóban előnyös ajánlatot kapsz, ne habozz elfogadni. A fontos döntéseknek idő kell. Vedd észre azonban, ha már hónapok óta telik ez az idő. Eljön a pillanat, amikor nem az számít, hogyan döntesz, hanem az számít: döntesz-e egyáltalán valahogyan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük