Sose hallgass azokra az emberekre…

Volt egyszer egy csoport béka akik versenyezni akartak. Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni. Sok néző gyűlt össze, hogy figyeljék a versenyt és bíztassák a békákat. Elkezdődött a verseny, de a nézők közül senki nem hitt abban, hogy egy békának is sikerülni fog feljutni a torony csúcsára. Ilyeneket mondogattak:

  • Úgy sem fog senki sem feljutni! Ez túl nehéz…
  • Semmiképp nem sikerülhet, a torony túl magas!“

A békák kezdtek lemaradozni… egyetlenegy kivételével, aki élénken kapaszkodott felfelé. De a nézők csak kiabáltak:

  • „Úgy sem fog senki sem feljutni! Ez túl nehéz…“

 Egyre több béka gondolta meg magát és fordult vissza. Csak az az egy haladt tovább kitartóan, egyáltalán nem akarta feladni! Végül mindegyikük feladta, azt az egy békát kivéve, aki hatalmas ambícióval és kitartással egyedül jutott fel a torony csúcsára!  Ezután a többi béka és a nézők is meg akarták tudni, hogyan sikerült neki az, amit mindannyian lehetetlennek hittek.

Egy néző odament a békához és megkérdezte, hogyan volt annyi ereje hogy feljusson a csúcsra. Ekkor derült ki, hogy, a győztes béka SÜKET volt !!!

A tanulság?

Sose hallgass azokra az emberekre, akik mindig negatívok és pesszimisták, mert ők elrabolják a legszebb vágyaidat és reményeidet, amiket a lelkedben hordozol! Gondolj mindig a szavak erejére, mert bármit hallasz, vagy olvasol, befolyásolja tetteidet!

Légy mindig optimista!

És leginkább, légy egyszerűen süket, ha valaki azt mondja, hogy nem tudod megvalósítani álmaidat! Bármi sikerülhet, ha Te igazán akarod!

Hozzászólás