Az élet mindenképpen megy tovább

Néha olyan dolgok történnek velünk vagy körülöttünk, amelyek felett nincs hatalmunk. El kell dönteni, mi az, ami igazán fontos a számunkra, és mi az, ami nem. Mert az élet mindenképpen megy tovább…

Éljük az életünket, tesszük a dolgunkat, és közben fogalmunk sincs arról, hogy holnap, vagy a távoli jövőben mi is vár ránk. Nem tudhatjuk, hogy mikor következik be egy olyan esemény, amely alapjaiban változtatja meg az addigi életünket, és akár oly mértékben, hogy a régi életünkhöz már nincs visszavezető út.

Megszületünk egy adott helyre és egy adott környezetbe, majd az évek alatt egyre nagyobbra cseperedünk, míg végül a különböző nevelési minták alapján kialakult személyiségünkkel belépünk a nagybetűs Életbe. Innentől kezdve az addig létrejött életszemléletünk alapján elkezdjük formálni életünket, hol tudatosan, hol csak sodródva az árral. Tanulunk és dolgozunk, otthont építünk és családot alapítunk, a múlton elmélkedünk és jövőbeli terveket szövögetünk.

Szokták mondani, hogy az élet útjai kifürkészhetetlenek, és ez bármennyire is közhelyes, akkor is nagy igazság. Mert míg az egyik pillanatban fent vagyunk, vagy egy felfelé ívelő pályán száguldunk a csúcs felé, addig a következő pillanatban akár úgy is érezhetjük, hogy a sors összefogott ellenünk, és a lejtőn lefelé zuhanó állapotban találjuk magunkat.

Talán nyugodtan mondhatjuk, hogy életünk három meghatározó területe az egészség, a munka és a párkapcsolat. Ha ezek közül egy is megbillen, máris kritikus helyzetben érezzük magukat, és ilyenkor magunkba zuhanunk, vagy szaladunk fűhöz-fához, de az valószínű mindenképpen elhangzik önmagunkban, hogy „Te Jó Isten, mi történik most velem?”.

És néha olyan dolgok történnek velünk vagy körülöttünk, amelyek felett nincs hatalmunk. El kell dönteni, mi az, ami igazán fontos a számunkra, és mi az, ami nem. Mert az élet mindenképpen megy tovább…

Leave a Reply