A jövőre koncentrálj!

Újra és újra oda lyukadunk ki, hogy a hit – melynek erejét sem bizonyítani, sem cáfolni nem lehet tudományosan -, meghatározza sikereinket és kudarcainkat.

Állj meg egy pillanatra, és kérdezd meg magadtól: Mit is akarok igazából?

Az egyetlen előfeltétel az, hogy képes legyél világosan látni a célodat. Képes vagy tisztán és világosan látni a célt az elmédben lévő képernyőn? Ha erre képes vagy, akkor arra is képes vagy, hogy létrehozd azt a valóságban.

A következő lépés: el tudod hinni, hogy eléred a célodat? Tudod, óriási különbség van aközött, hogy kívánok valamit, és aközött, hogy képes vagyok azt befogadni. Senki sincs azon a szinten, hogy be tudná fogadni a célt, ha nem hiszi teljes szívével, hogy képes azt elérni. A teremtéshez elengedhetetlen a tudatban a szilárd, megdönthetetlen hit. A remény vagy a puszta kívánság egyszerűen nem elegendő.

Ezek a lépések: lásd meg, hogy ki vagy, higgy magadban, és aztán cselekedj.

Gondolj valakire, aki egy függőleges jégfalat akar megmászni. Hogyan csinálja, milyen stratégiát követ? Figyeld meg, hogy amikor a földön áll – és tudja, hogy még ott van – szemével megkeresi a jégfal tetejét, és elképzeli magát ott, a fal tetején. Kezében ott vannak a hágóvasak, a jégcsákány, lábán a szöges cipő, és szemét a célra függeszti.

Nem tudja előre, nem látja előre az összes lépést, amit meg kell majd tennie ahhoz, hogy elérje a célját, de látja magát, amint már elérte a célt, és hisz abban, hogy el fogja érni a célt. Rögzíti a hágóvasat, majd fellép rá, rögzíti a másik hágóvasat, és újabb lépést tesz felfelé, és ahogy halad előre, minden lépésnél alkalmazkodik az újabb és újabb kihívásokhoz és körülményekhez: ahhoz például, hogy többé már nem a földön áll, hanem egy függőleges falon lóg.

És amint alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez, ekkor – és csak ekkor – lesz képes meghatározni a következő lépést… most ide jön a cövek, ide teszem a lábam, most ide kerül a következő… és így tovább… Folyamatosan alkalmazkodik a környezetéhez és az újabb körülményekhez, és ezeket az újabb adatokat felhasználva, lépésről lépésre halad előre.

Így fogod te is elérni a célodat. Így fejlesztette ki Edison a villanykörtét, így jutottunk el az internethez, az emailhez, és te is így fogod elérni a célodat…

Eszedbe sem jutna úgy vezetni a kocsidat, hogy csak a visszapillantó tükröt figyeled. Miért akarod akkor így élni az életedet – mindig csak a visszapillantó tükröt figyelve? Hagyd abba a visszafelé gondolkozást – engedd el a múltat! A jövőre koncentrálj, csak a jövőre gondolj!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.